Rusya Moskova’da IQ- Quarter Moscow City Central Terminal projesinde ikiz kulelerin kuyu ayırımı ve konsol ekipmanları EMA Asansör tarafından tedarik edilmiştir. İkiz kulelerden biri 43 katlı ve 177 m yüksekliğindedir. Diğeri 34 katlı 141 m yüksekliğindedir. İkiz kulelerin paket asansör sistemleri THYSSENKRUPP Elevator tarafından projelendirilmiştir.
1930'lu yıllardan beri yükseklikleri ve tasarımları ile yaşam alanlarımızı gökyüzüne doğru genişleten tasarım harikası gökdelenlerin olmazsa olmazı haline gelen asansörlerin teknolojisinde gelişmeler çok hızlı ilerliyor. Katlar arası ulaşımı sağlayan düşey transportların yapı sektörüne katkıları göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür. Çalışma mekanizmasındaki ekipmanların yüksek performansta hizmet verebilmesi için yapılan çalışmalar ve araştırmalar sayesinde yeni buluşlar ve kaliteli ekipmanlar yüksek katlı binaların inşa edilmesinin önünü açmıştır.
Günümüzde son güncel teknolojilerin kullanıldığı yeni nesil asansör teknolojileri her sektördeki son yeniliklerin kullanıldığı modern akıllı asansör sistemleridir. Gökdelenlerde, ikiz kulelerde, residencelarda akıl sistemler olmazsa olmaz yeniliklerdir.
Dünyada her zaman bir sektördeki gelişme diğer sektörlerinde gelişmesine katkı sağlamıştır. Sektörümüzdeki gelişmeler inşaat sektörü dışında enerji, elektronik, elektrik, haberleşme, iletişim, ısıtma ve soğutma sektörlerinin de gelişmesine katkıda bulunmuştur.
Düşey transport sistemleri yapılarda enerji tüketimini artıran en önemli unsurlardan biridir. Bu durum doğal kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak tüketimi en aza indirmek için sürdürülebilirlik araştırmalarının yapılmasını gerektirdi. Yapılan araştırmalar hem enerji sektörünün hem de kendi sektörümüzün gelişmesine katkı sağlamıştır. Asansörler yapılarda katlar arasında ulaşımı sağlarken birçok elektronik sisteme ihtiyaç duymaktadır. Sistemdeki tüm elektrik, elektronik ve haberleşme ihtiyaçları hem elektrik ve elektronik sektörünün hem de iletişim haberleşme sektörlerinin de gelişmesini zorunluluk haline getirmiştir.
Tüm sektördeki teknolojik gelişmelere bağlı olarak günümüzde yapıların tüm ihtiyaçlarına çözüm getiren sürdürülebilir sistemler oluşturmak için modern akıllı asansör sistemleri geliştirilmiştir. Yapay zekanın, internetin, bilgisayarların, mobil uygulamaların, kameraların, sensörlerin kullanılarak asansörler daha verimli ve güvenli bir şekilde çalışması sağlanmaktadır.
Asansörler ister akıllı sistemlerle ister klasik yöntemlerle oluşturulsun her zaman katlar arasında ulaşımı konforlu ve güvenli bir şekilde yapmalıdır. Enerjiyi en verimli şekilde kullanarak en iyi sürüş performansını göstermelidir.
Yeni nesil asansör teknolojilerinin tasarımı birçok farklı etkenin değerlendirilerek ve hesaplanarak hazırlanmaktadır. Son teknolojilerle geliştirilmiş ekipmanlarda donatılmaktadır. Projeye göre belirlenen hız ve yük taşıma kapasitesinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı konforlu, kullanışlı, sürdürülebilir sistemler tasarlanmakta ve projelendirilmektedir.
Yüksek yapılarda hız ve performans kalitesi arttıkça tüm ekipmanların güvenli bir şekilde sistemdeki görevini yerine getirmesi gerekmektedir.
Her gökdelenin veya yapının bulunduğu yere göre düşey ulaşımın tasarımında, statik, dinamik ve sismik yüklemelere karşı dayanıklılık koşulları farklıdır. Akıllı veya akıllı sistemler olup olmasından bağımsız montajındaki standart uygulamalar aynıdır. Projenin koşulları ne olursa olsun montajın birinci aşamasında kuyu ölçüleri ve röleve alma işlemi tamamlandıktan sonra kuyu ara bölmeleri ve konsollar yerleştirilir. Konsollardan sonrada ray ipleri atılarak rayların sabitlemesi yapılır.
Asansör tipi, sayısı, kapasitesi ve hızı yapılarda tesisatın belirlenmesinde önemli parametrelerdir. Bu parametrelere göre yüksek yapıların dikey transportlarında taşıma kapasitesi ile raylara, makine motor grubuna, süspansiyona gelen kuvvetlerde artmaktadır. Tüm yapısal temel ekipmanlar bütün bu kuvvetlerde etkilenmektedir. Tüm bu kuvvetlere karşı dayanıklılık gösteren raylarla montaja başlanması önemli bir zorunluluktur. Projeye uygun kalitede ve dayanıklılıkta seçim yapılırken kuyuda duvara montajı sağlatan bağlantı elemanlarının da yüksek mukavemetli olması gerekir. Bu yüzden proje koşullarını karşılayabilecek, rayları en iyi şekilde sabitlenmesini gerçekleştirecek ray braketleri ile montaja başlanması çok önemlidir.
Kılavuz raylar ve konsollar her asansör sisteminin oluşturulmaya başlanmasında ana ekipmanlardandır. Tesisat için olması gereken temel unsurlardandır. Güvenli bir sistem oluşturmak için raylar kabini hem yatay hem de dikey yönde sabitlemelidir. Deprem dahil tüm kuvvetlere karşı kabinin sarsılmasını önlemeli veya raydan çıkmasını engellemelidir. Sabitliğini koruması çok önem arz etmektedir.
Kılavuz rayların uygulanan tüm kuvvetlere ve yüklere dayanım göstermesi hem malzeme kalitesine hem de yüksek mukavemetli ray braketleri ile montajının yapılmasına bağlıdır. Braketler, rayların stabilitesinin korunmasını sağlayan en önemli ekipmandır. Ayrıca sistemde titreşimleri ve gürültüyü azaltmakta etkili rol oynamaktadırlar.
Yeni nesil asansör teknolojilerinin güvenliği ve performansı için ray konsollarının kalitesi, tasarımı, yüksek mukavemetli olması ve özel tasarlanmış cıvata bağlantılı ray braketlerinin olması gerekmektedir. Kalitesi, dayanıklılığı ve tasarımı hayati önem taşımaktadır. Bağlantı elemanlarının kaliteli ve projeye uygun tasarımda olması rayların deforme olmamasını sağlar.
Yeni nesil teknolojilerinin konsolları kuyudaki tüm kuvvetlere karşı yüksek hareket kabiliyetine sahip olmalıdır. Aynı zamanda ani ve aşırı zorlanmalara karşı esneme payına sahip cıvatalı özel tasarlanmış ürünler olmalıdır. Dünyanın birçok ülkesinde EN 81-20 Yapım, Montaj ve Kullanım Güvenliği Standardında olması gereken yüksek mukavemet değerleri belirtilmiştir.
Yeni nesil düşey transport sistemlerinde yüksek mukavemet kadar tasarımların işlevselliği de önem arz etmektedir. Yapılarda güvenliği sağlamak açısından sertifika sahibi hammadde kullanılmalıdır.
EMA Ray Braketlerinin Avantajları
Yeni nesil asansörlere ray bağlantı ekipmanlarında marka bilinirliği olan güvenli sertifikalı ayarlanabilir üretimlerimizle sürdürülebilir hizmetler vermekteyiz.
- Standartlaştırılmış ayarlanabilir tasarımlarımız sayesinde montaja güvenli bir şekilde başlanır.
- Asansör tipinin ve durak sayısının belirtilmesine göre her projeye uygun özel tasarımlarımız bulunmaktadır.
- EMA Konsolları esnek ölçü kabiliyeti ve cıvatalı yapısından dolayı en kısa sürede kusursuz montaj imkanı sunar.
- Cıvatalı bağlantılı ürünlerimizin esneme payı bulunmaktadır. Yapılardaki tüm koşullar düşünülerek özel tasarlanan ve üretilen ürünlerdir. Esneme ve kayma riskleri planlanarak üretildiğinden deforme olmayan ürünlerdir.
- Korozyona karşı uzun yıllar dayanıklı ürünlerdir.
- Arkadan ağırlıklı, çapraz ağırlıklı, hidrolik, fitlift ve yandan ağırlıklı konsol çeşitlerimiz bulunmaktadır. En dar kuyudan en geniş kuyuya, en küçük parçadan en geniş parçaya uygun yüksek kalite standartlarında tasarımlarımız mevcuttur. Tesislerde olabilecek tüm koşullar düşünülerek tasarımlar gerçekleştirilmektedir.
- Ürünlerimizin yük altında mukavemet sınıfı üstündür. Aynı zamanda tasarımlarımız işlevseldir.
- Bağlantı elemanlarımızda en küçük parça konsolu ile ilgili özel tasarımlarımız bulunmaktadır. Montaj gününde konsol malzemesinde işlem yapılmaması sistemin güvenliği açısından çok önemlidir. Özel tırnak tasarımlarımız sayesinde her projeye her ray ölçüsüne göre özel tırnak tasarımımız bulunmaktadır. Böylece malzeme üzerinde işlem yapılmasına gerek kalmaz. Projenin koşullarını veya asansörün teknik özelliklerini malzemeye uyarlamak için çözümler geliştirmekle vakit kayıpları yaşanmaz. Montaj planlandığı sürede tamamlanır.
- Üretimlerimizde sertifikalı çelik saclar kullanılmaktadır. Üretimlerimiz kapalı ve açık metal işleme kalıplarıyla preslerde gerçekleşmektedir.
- EMA ürünleri set halinde bulunmaktadır. Montaj sırasında her kata ait bağlantı elemanları kullanıma göre eksiksiz ve paketli bir şekilde teslim edilmektedir. Böylece montaj edilirken zaman kaybı yaşanmaz. Set içerisinde dübeller, cıvatalar, somunlar, tırnaklar, ağırlık ve ana ray konsolları eksiksiz bir bütün olarak bulunmaktadır.
- Setlerimiz sayesinde tüm parçalar şantiye koşullarında kolayca muhafaza edilir.
- EMA setlerinin her birinin üretim barkodu bulunmaktadır. Barkodlarımız ürünlerimizin güvenlik kodudur. Montaj sırasında pakete ait bir parçanın kaybolması durumunda o sete ait kaybolan parçanın tedarikinin hızlıca sağlanması için avantajdır.
- Sismik yüklemeler dahil tüm kuvvetlere karşı dayanıklı bir hammaddeden üretim gerçekleştirmekteyiz. Ürünlerimizde kırılma ve çatlama riski bulunmamaktadır.
- Cıvatalı bağlantılı ürünlerimizin üretildiği malzemede ek gerilmeler malzememizi zayıflatmaz.
- Binada oturma vb. herhangi bir durum kaynaklı kaymalar yaşandığında montaj sırasında veya sonrasında deforme olmayan ray braketleridir.
- Montaj günündeki kuyunun hava koşullarından etkilenmeyen ürünlerdir. Tüm hava koşullarına göre genleşme ve büzülme payına sahip risk oluşturmayan tasarımlardır.
Yeni nesil asansör teknolojilerinizde EMA Konsolları kullanın, tesisiniz normalden fazla bir kuvvet etkisi altında beklenmedik tepkiler vermesin...
EMA Ray Bağlantı Sistemlerinin kalitesiyle asansörün montajına risksiz başlayın…